Uleiul esential Teatree de la doterra

Uleiul de arbore de ceai, cunoscut și sub numele de melaleuca, este binecunoscut pentru proprietățile sale antiseptice puternice și pentru capacitatea de a trata rănile, motiv pentru care este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale antibacteriene.

Ce este uleiul de arbore de ceai?


Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial volatil derivat din planta australiană Melaleuca alternifolia. Genul Melaleuca aparține familiei Myrtaceae și conține aproximativ 230 de specii de plante, aproape toate fiind originare din Australia.

La ce este bun uleiul de arbore de ceai?

Ei bine, este unul dintre cele mai populare uleiuri de plante, deoarece funcționează ca un dezinfectant puternic și este suficient de blând pentru a fi aplicat local pentru a lupta împotriva infecțiilor și iritațiilor pielii.

Ingredientele active primare ale arborelui de ceai includ hidrocarburi terpenice, monoterpene și sesquiterpene. Acești compuși conferă arborelui de ceai activitatea sa antibacteriană, antivirală și antifungică.

Există de fapt peste 100 de componente chimice diferite ale uleiului de arbore de ceai – terpinen-4-ol și alfa-terpineol sunt cele mai active – și diverse intervale de concentrații.

Studiile indică faptul că hidrocarburile volatile găsite în ulei sunt considerate aromatice și capabile să călătorească prin aer, porii pielii și membranele mucoase. De aceea, uleiul de arbore de ceai este folosit în mod obișnuit aromatic și local pentru a ucide germenii, a lupta împotriva infecțiilor și pentru a calma afecțiunile pielii.

Beneficii
1. Combate eczema , psoriazisul , acneea și alte afecțiuni ale pielii
2. Îmbunătățește scalpul uscat, amelioreze simptomele dermatitei seboreice si ale matretii.
3. Calmează iritațiile pielii
4. Combate infecțiile bacteriene, fungice și virale

5. Poate ajuta la prevenirea rezistenței la antibiotice
6. Ameliorează congestia și infecțiile tractului respirator


Potrivit unei recenzii științifice despre arborele de ceai publicată în Clinical Microbiology Reviews, datele arată clar activitatea cu spectru larg a uleiului de arbore de ceai datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antivirale.

Datorită proprietăților antifungice ale uleiului de arbore de ceai, acesta poate avea capacitatea de a lupta sau de a preveni infecțiile fungice cum ar fi candida, mâncărimea, piciorul atletului și ciuperca unghiilor de la picioare.

Studiile de laborator arată, de asemenea, că uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a lupta împotriva virusului herpes recurent (care provoacă herpes labial) și a gripei. Activitatea antivirală afișată în studii a fost atribuită prezenței terpinen-4-olului, una dintre principalele componente active ale uleiului.

Astăzi, studiile arată că uleiul de arbore de ceai are activitate antimicrobiană, oferindu-i capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor care duc la infecții urâte ale tractului respirator și activitate antivirală care este utilă pentru combaterea sau chiar prevenirea congestiei, tusea și răceala comună. Acesta este motivul pentru care arborele de ceai este unul dintre uleiurile esențiale de top pentru tuse și probleme respiratorii.

7. Ajută la tratarea păduchilor
8. Ajută la tratarea scabiei
9. Îmbunătățește respirația urâtă


Respirația urat mirositoare provine de la bacteriile care se găsesc în gură, în special în partea din spate a limbii, a gâtului și a amigdalelor. Deoarece uleiul de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene care pot ucide această bacterie, funcționează ca un remediu natural pentru respirația urât mirositoare.

Un studiu in vitro mai arată că uleiul de arbore de ceai acționează ca un agent antiseptic eficient împotriva agenților patogeni orali, inclusiv Candida albicans, Staphylococcus aureus rezistent la meticilină și Escherichia coli. Acest beneficiu al uleiului de arbore de ceai poate fi extrem de util după o intervenție chirurgicală orală, cum ar fi un canal radicular, care crește riscul de a dezvolta o infecție bacteriană sau fungică.

Contact : Elena Branea 0735788171

🎈Cumpara doTERRA cu reducere de 25% de aici: http://bit.ly/2ObXcm2

🎈De ce doTERRA? Rezultatele unui studiu independent dovedesc calitatea si puritatea: https://bit.ly/2Js40q

Utilizări si retete:
Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit pentru a face produse naturale pentru frumusețe, sănătate și curățare care nu conțin substanțe chimice periculoase. Poate fi folosit în următoarele moduri:

Aromatic: Difuzează ulei de arbore de ceai în toată casa folosind un difuzor de ulei. Puteți, de asemenea, să inhalați direct uleiul, mirosindu-l imediat din sticlă.


Local: uleiul de arbore de ceai poate fi aplicat pe piele local, dar ar trebui să-l diluați întotdeauna cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de jojoba) într-un raport de 1:1 înainte de a-l aplica.

Iată câteva modalități de bază prin care puteți folosi uleiul de arbore de ceai acasă pentru a vă transforma sănătatea.

 • Luptător natural al acneei
 1. Una dintre cele mai comune utilizări pentru uleiul de arbore de ceai din Australia este astăzi în produsele de îngrijire a pielii, deoarece este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii casnice pentru acnee.

  Puteți face o spălare delicată de față pentru acnee cu ulei de arbore de ceai de casă amestecând cinci picături de ulei esențial de arbore de ceai pur cu două lingurițe de miere crudă. Pur și simplu frecați amestecul pe față, lăsați-l să acționeze un minut și apoi clătiți-l cu apă caldă.

  Îmbunătățiți psoriazisul și eczemele


 • Uleiul de arbore de ceai poate ajuta la ameliorarea multor tipuri de inflamații ale pielii, inclusiv fiind utilizat ca tratament natural pentru eczeme și pentru reducerea psoriazisului. Pur și simplu amestecați o linguriță de ulei de nucă de cocos, cinci picături de ulei de arbore de ceai și cinci picături de ulei de lavandă pentru a vă face propria loțiune sau săpun de corp pentru îmbunătățirea pielii.

  Îmbunătățiți sănătatea părului


Uleiul de arbore de ceai s-a dovedit foarte benefic pentru sănătatea părului și a scalpului. Are capacitatea de a calma scalpul uscat și descuamat și de a elimina mătreața.

Pentru a face șampon de casă cu ulei de arbore de ceai, amestecați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai cu gel de aloe vera, lapte de cocos și alte extracte precum uleiul de lavandă.

Tratament natural pentru păduchi
Pentru a scăpa de păduchii în mod natural, combinați trei linguri de ulei de cocos cu câte o linguriță de ulei de arbore de ceai și ylang ylang. Aplicați acest amestec pe tot scalpul, masând-o bine.


Îmbunătățiți mirosul piciorului

 • Iată un alt exemplu despre modul în care activitatea antibacteriană a uleiului de arbore de ceai este super benefică. Dacă aveți nevoie să scoateți un miros ciudat din pantofi, uleiul de arbore de ceai este un remediu grozav.

  Pentru mirosul piciorului, combinați aproximativ o jumătate de linguriță de ulei de jojoba și două până la trei picături de ulei de arbore de ceai și masați amestecul în picioare.
  Pentru a elimina mirosul de pantofi, adăugați cinci până la 10 picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă de pulverizare umplută până la jumătate cu apă și pulverizați interiorul pantofilor. Acest lucru funcționează și pentru echipamentul sportiv.

  Ucide mucegaiul

Luați în considerare cumpărarea unui difuzor și difuzarea uleiului de arbore de ceai în aerul din jurul casei dvs. pentru a ucide mucegaiul și alte bacterii rele.
Protejeaza rănile și tăieturile


Uleiul de arbore de ceai este ingredientul perfect într-un unguent pentru răni de casă datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice. Asigurați-vă că curățați mai întâi o tăietură cu apă și peroxid de hidrogen, dacă este necesar. Apoi puneți una până la trei picături de ulei de arbore de ceai și acoperiți-l cu un bandaj pentru a ajuta la combaterea infecțiilor.

Pastă de dinți naturală pentru sănătatea orală


Datorită capacității uleiului de arbore de ceai de a ucide bacteriile rele și, în același timp, de a calma pielea inflamată, este un ingredient perfect în pasta de dinți și apă de gură de casă. De asemenea, poate ajuta la reducerea sângerării gingiilor și a cariilor dentare.

Pentru a scăpa de respirația mirositoare și pentru a vă îmbunătăți sănătatea orală, amestecați pur și simplu câteva picături de ulei de arbore de ceai cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu pentru o pastă de dinți uimitoare de casă.

Solutie naturala împotriva insectelor


Uleiul de arbore de ceai nu numai că funcționează ca un repelent natural pentru insecte, dar ajută și la calmarea mușcăturilor de insecte. Deoarece repelenții de insecte conțin în mod obișnuit substanțe chimice toxice, utilizarea unei opțiuni naturale precum uleiul de arbore de ceai este mai blând cu pielea ta.
Pur și simplu adăugați două până la cinci picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă de pulverizare umplută până la jumătate cu apă și pulverizați-o pe piele. De asemenea, puteți combina două până la cinci picături de arbore de ceai cu o linguriță de ulei de cocos sau de jojoba și să-l frecați în piele înainte de a ieși afară.

calmant pentru tuse


Pentru a calma tusea cauzată de răceala obișnuită sau de o altă afecțiune respiratorie, pur și simplu difuzați cinci picături acasă, inhalați ulei de arbore de ceai direct din sticlă sau combinați una sau două picături de arbore de ceai cu o jumătate de linguriță de ulei de nucă de cocos și frecați. amestecul pe piept și spatele gâtului.

Vrei sa afli mai multe informatii despre efectele terapeutice ale uleiurilor esentiale?

🎈Vrei ajutor si sfaturi? Lasa-mi un mesaj , apel sau whatsapp la 0735788171 si iti ofer mai multe informatii, suport, raspunsuri si protocoale personalizate

Contact : Elena Branea 0735788171

🎈Cumpara doTERRA cu reducere de 25% de aici: http://bit.ly/2ObXcm2

🎈De ce doTERRA? Rezultatele unui studiu independent dovedesc calitatea si puritatea: https://bit.ly/2Js40q

 

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”, “Modern Essential”, “Essential Life”.

 

Related Posts