Dr. Axe – 10 Beneficii ale uleiului esențial de TĂMÂIE (Frankincense) ??

1. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA,  ajută la reducerea reacțiilor de stres și a emoțiilor negative
La inhalare, s-a demonstrat că uleiul de tămâie reduce frecvența cardiacă și tensiunea arterială ridicată. Are abilități anti-anxietate și de reducere a depresiei, dar spre deosebire de medicamentele eliberate pe bază de rețetă, nu are efecte secundare negative și nu provoacă somnolență nedorită.
De exemplu, la șoareci, arderea rășinii Boswellia ca tămâie a avut efecte antidepresive. Acetat de incensol, o componenta de tamaie, provoaca psihoactivitate prin activarea canalelor TRPV3 in creier. Acest canal din creier este implicat în percepția căldurii în piele.
2. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA, ajută la creșterea funcției sistemului imunitar și previne bolile
Studiile au demonstrat că beneficiile tămâiei se extind la abilitățile de îmbunătățire a imunității care pot ajuta la distrugerea bacteriilor periculoase, a virusurilor și chiar a cancerelor. Cercetătorii de la Universitatea Mansoura din Egipt au efectuat un studiu de laborator și au descoperit că uleiul de tămâie prezintă o activitate imunostimulantă puternică.
Poate fi folosit pentru a preveni formarea de germeni pe piele, gură sau în casa ta. Acesta este motivul pentru care mulți oameni aleg să folosească tămâie pentru ameliorarea naturală a problemelor de sănătate orală; calitățile antiseptice ale acestui ulei pot ajuta la prevenirea apariției gingivitei, a respirației urât mirositoare, a cavităților, durerilor de dinți, rănilor la nivelul gurii și a altor infecții.
3. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA, poate ajuta la combaterea cancerului sau la tratarea efectelor secundare ale chimioterapiei
Mai multe grupuri de cercetare au descoperit că tămâia are efecte antiinflamatoare și anti-tumorale promițătoare atunci când sunt testate în studii de laborator și pe animale. S-a demonstrat că uleiul de tămâie ajută la combaterea celulelor unor tipuri specifice de cancer. Cercetătorii din China au investigat efectele anticancerigene ale tămâiei și uleiurilor de smirnă asupra a cinci linii de celule tumorale într-un studiu de laborator. Rezultatele au arătat că liniile celulare ale cancerului de sân și de piele uman au arătat o sensibilitate crescută la combinația de mir și uleiuri esențiale de tămâie.
Un studiu din 2012 a constatat chiar că un compus chimic găsit în tămâie numit AKBA are succes în uciderea celulelor canceroase care au devenit rezistente la chimioterapie, ceea ce îl poate face un potențial tratament natural al cancerului. (7)

Contact: Elena Branea 0735788171

Cumpara doTERRA cu reducere de 25% de aici: https://bit.ly/39Ac8zF

4. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA este astringent și poate ucide germenii și bacteriile dăunătoare
Tămâia este un agent antiseptic și dezinfectant care are efecte antimicrobiene. Are capacitatea de a elimina germenii reci și gripali din casă și corp în mod natural și poate fi utilizat în locul produselor de curățat chimice de uz casnic.
Un studiu de laborator publicat în Letters in Applied Microbiology a constatat că combinația dintre uleiul de tămâie și uleiul de smirnă este deosebit de eficientă atunci când este utilizată împotriva agenților patogeni. Aceste două uleiuri, care au fost utilizate în combinație începând cu 1500 î.Hr., au proprietăți sinergice și aditive atunci când sunt expuse la microorganisme precum Cryptococcus neoformans și Pseudomonas aeruginosa.
5.Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA ajuta la vindecarea pielii și previne semnele îmbătrânirii
Beneficiile uleiului de tămâie includ capacitatea de a întări pielea și de a-i îmbunătăți tonusul, elasticitatea, mecanismele de apărare împotriva bacteriilor sau petelor și aspectul pe măsură ce cineva îmbătrânește. Poate ajuta la tonifierea și ridicarea pielii, la reducerea aspectului cicatricilor și acneei și la vindecarea rănilor. Poate fi, de asemenea, benefic pentru estomparea vergeturilor, cicatricilor chirurgicale sau urmelor asociate sarcinii și pentru vindecarea pielii uscate sau crăpate.
Potrivit unei recenzii publicate în Jurnalul de Medicină Tradițională și Complementară, uleiul de tămâie reduce roșeața și iritarea pielii, producând totodată un ton mai uniform al pielii. Studiile sugerează că structura triterpenică pentaciclică (de tip steroid) a uleiului de tămâie contribuie la efectul său calmant asupra pielii iritate.
6. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA, imbunătățește memoria
Cercetările sugerează că uleiul de tămâie poate fi folosit pentru a îmbunătăți memoria și funcțiile de învățare. Și unele studii pe animale arată chiar că utilizarea tămâiei în timpul sarcinii poate crește memoria descendenților unei mame.
Într-un astfel de studiu, când șobolanii însărcinați au primit tămâie oral în timpul perioadei de gestație, a existat o creștere semnificativă a puterii de învățare, a memoriei pe termen scurt și a memoriei pe termen lung a descendenților lor.
7. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA, poate ajuta la echilibrarea hormonilor și la îmbunătățirea fertilității
Beneficiile uleiului de tămâie pot include reducerea simptomelor asociate menstruației și menopauzei prin echilibrarea nivelului hormonal, deși cercetările pe această temă sunt limitate. A fost folosit pentru a ajuta la ameliorarea durerii, crampelor, constipației, durerilor de cap, anxietății, greaței, oboselii și schimbărilor de dispoziție. Uleiul de tămâie poate ajuta, de asemenea, la reglarea producției de estrogen și poate reduce riscul dezvoltării tumorii sau chistului la femeile aflate în premenopauză.
Studiile efectuate pe animale au arătat că uleiul de tămâie poate fi utilizat ca agent de promovare a fertilității, ceea ce se poate datora structurii chimice a uleiului care acționează similar cu cea a steroizilor. Atunci când tămâia a fost utilizată intern la șobolani, a crescut fertilitatea și numărul de implantări și fături viabile, ceea ce sugerează că uleiul poate crește motilitatea și densitatea spermei.
8. Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA, ușurează digestia
Tămâia ajută sistemul digestiv să se detoxifice în mod corespunzător și să producă mișcări intestinale. De asemenea, poate ajuta la reducerea durerilor și a crampelor la stomac, la ameliorarea greaței, la eliminarea excesului de apă din abdomen care poate provoca balonare și chiar la ameliorarea durerilor de stomac legate de sindromul premenstrual.
Face acest lucru accelerând secreția enzimelor digestive, crescând producția de urinare, relaxând mușchii tractului digestiv și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea circulației, care este necesară pentru o sănătate digestivă adecvată. S-a dovedit a fi benefic în reducerea simptomelor sindromului de intestin cu scurgeri, colitei cronice, colitei ulcerative, bolii Crohn și IBS.
9.Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA, acționează ca un ajutor pentru somn
Utilizările de tămâie includ scăderea nivelului de anxietate sau stres cronic care vă poate ține treaz noaptea. Are un parfum calmant, împământător, care vă poate ajuta în mod natural să adormiți. Acest ajutor natural de somn ajută la deschiderea căilor respiratorii, permite corpului dvs. să atingă o temperatură ideală de somn și poate elimina durerea care vă ține sus.
10.Uleiul esential de Tamaie (Frankincense ) de la doTERRA,  ajută la scăderea inflamației și a durerii
Tămâia poate inhiba producerea de molecule inflamatorii cheie asociate cu afecțiuni precum artrita, astmul, tulburări intestinale dureroase, cum ar fi IBS și multe alte afecțiuni.
Poate fi util pentru a ajuta la prevenirea descompunerii țesutului cartilajului și sa demonstrat că reduce semnificativ nivelurile de inflamații periculoase și dureroase, făcându-l o opțiune naturală de tratament pentru afecțiunile legate de durere care afectează mușchii, articulațiile și tendoanele.

Contact: Elena Branea 0735788171

Cumpara doTERRA cu reducere de 25% de aici: https://bit.ly/39Ac8zF

Cateva moduri de utilizare pentru fiecare zi ale uleiului esential de Tamaie (Frankincense) de la doterra, acest ulei-minune

Combinati utilizarile pentru beneficii pe multiple planuri:
1 – picurati sublingual dimineata si seara
2 – adaugati 1-2 ?la crema de fata
3 – aplicati pe plexul cardiac, in momente de neliniste
4 – difuzati in momentele de rugaciune sau meditatie
5 – aplicati pe cicatrici pentru refacerea tesutului
6 – aplicati pe osul occipital pentru sustinerea functiilor creierului
7 – aplicati in jurul ochilor pentru ameliorarea ridurilor
8 – aplicati pe coloana vertebrala pentru suport imunitar
9 – combinati cu Peppermint pentru tensiune in zona capului
10 – combinati cu Vetiver si aplicati pe talpi, inainte de culcare
11 – combinati cu On Guard, in capsula vegetala, pentru suport imunitar
12 – amestecati cu Melaleuca si aplicati direct pe taieturi
13 – combinati cu Lavanda pentru a calma pielea
14 – combinati cu Rosemary pentru mentinerea energiei
15 – aplicati zilnic pe sani, pentru suport celular
16 – aplicati diluat, pe ceafa si coloana cervicala, cand va simtiti tensionati
17 – aplicati pe zona de proiectie a inimii pentru suport emotional
18 – combinati cu Myrrh pentru o piele tanara si stralucitoare
19 – amestecati cu Serenity, ca spray de pulverizare pe perna
20 – adaugati 1?in hrana, pentru sanatatea animalelor de companie
21 – adaugati in sare Epsom pentru o baie calmanta si detoxifianta
22 – aplicati pe zone arse/deteriorate ale pielii
23 – combinati cu Air pentru suport respirator
24 – luati intern ZILNIC, impreuna cu Copaiba
25 – masati de-a lungul spinarii pentru calmarea simturilor
26 – diluati cu ulei de cocos pentru buze crapate
27 – combinati cu Console atunci cand va simtiti raniti sufleteste
28 – difuzati cu uleiuri de citrice, pentru revigorare, atunci cand va simtiti obositi mental
29 – inhalati din palme inainte de rugaciune/meditatie
30 – aplicati de-a lungul coloanei vertebrale pentru echilibru general si armonie
31 – combinati cu DeepBlue pentru a ameliora durerile
Si, in sfarsit, adaugati ORICAND si la ORICE pentru ca este uleiul despre care dr Hill a afirmat ca “daca ar fi sa ia un singur ulei pe o insula pustie, Frankincense ar fi acela” ?
?
Afla detalii despre uleiurile esentiale de la doTERRA 
Vrei sa afli mai multe informatii despre efectele terapeutice ale uleiurilor esentiale?
Vrei ajutor si sfaturi? Intra în grupul de Facebook: Picatura Esentiala
Cumpara doTERRA cu reducere de 25% de aici: https://bit.ly/39Ac8zF
De ce doTERRA? Rezultatele unui studiu independent dovedesc calitatea si puritatea: https://bit.ly/2Js40q

Contact : Elena Branea 0735788171

 

Related Posts