?‍♀️ ULEIUL CLARY SAGE (SALVIE)

Salvia Sclarea

METODA DE OBTINERE

Distilare cu aburi a florilor si frunzelor

DESCRIERE

??? CLARY SAGE, MINUNATA SALVIE, FACE PARTE DIN FAMILIA MENTEI. DENUMITA “OCHI LIMPEDE” IN EVUL MEDIU, A FOST RENUMITA IN SECOLELE TRECUTE PENTRU SUPORTUL OFERIT SANATATII OCULARE SI A SISTEMULUI REPRODUCATOR AL FEMEILOR, FUNCTIONARII RINICHILOR, STARII DE BINE A SISTEMULUI DIGESTIV SI A PIELII SI PROTECTIEI IMPOTRIVA AMENINTARILOR SEZONIERE SI DE MEDIU.

? Clary Sage poate fi benefica in sustinerea functionarii sanatoase a sistemului endocrin, a sistemului limfatic si a sistemului nervos.
Uleiul esential de salvie poate ajuta la mentinerea sanatatii celulare, ca sprijin pentru articulatii si tesuturi.
In combinatie cu uleiul esential de Geranium si aplicate topic, poate fi folosita ca suport pentru echilibrul hormonal si remontarea starii de spirit.
Este cunoscut pentru abilitatea sa de a ajuta la calmarea pielii.
Principalul compus chimic al sau, linalyl acetate, parte a grupei de esteri, face ca acest ulei sa poata fi de folos in starile ocazionale de nervozitate si tensiune nervoasa.
Este sprijin pentru o functionare sanatoasa a rinichilor si a sistemului respirator, iar ca parte dintr-un amestec, salvia poate ameliora oboseala ocazionala musculara.
???Ulei al Claritatii si al Viziunii, poate aduce claritate mintii, ajutandu-ne astfel sa ne deschidem spre noi idei si perspective. Poate fi considerata suport al creativitatii prin sprijinul pe care il poate aduce cresterii abilitatii noastre de concentrare si vizualizare si dezvoltarii darurilor noastre spirituale.
Clary Sage ne poate fi un bun prieten care ne sustine in a ne gasi curajul de a vedea adevarul. Ulei benefic pentru chakra Ajna, cel de-al treilea ochi, putem spune ca simbolic, ne sprijina in a inlatura intunericul si iluziile, ca noi sa descoperim credintele noastre limitative. Poate fi un bun sprijin in timpul procesului nostru de cautare a sinelui, atunci cand este necesara o schimbare uriasa de perspectiva.
Clary Sage este uleiul insotitor pentru cei care, atunci cand sunt obositi, au tendinta de a fi hipersensibili si sa dea vina pe ceilalti. Este si pentru cei care au tiparul de a alege prieteni si relatii nepotrivite.
?‍♂️ Aroma Clary Sage iti poate da senzatia de curatare si ascutire a mintii, de deschidere de noi canale, de dizlocare a blocajelor, de potolire a gandurilor din minte, astfel ajutandu-ne sa gasim acea stare de constienta in care se pot dezlantui forte creatoare. Sentimentul poate fi de deschidere spre o lume a viselor, in care putem vizualiza si imagina noi perspective.
Clary Sage ne invita la dezvoltarea capacitatii de a alege si la expandarea viziunii si acceptarea realitatii lumii spirituale.

BENEFICII SI APLICARE

? sprijin pentru sanatatea sistemului reproducator si endocrin: aplica diluat pe sani, pe coloana vertebrala, pe abdomen si/sau pe talpile picioarelor sau ia intern in capsula vegetala; combina cu apa si cateva picaturi de ulei esential de Peppermint (menta) intr-o sticla cu atomizor si pulverizeaza in spatele gatului pentru o senzatie de racorire
? suport pentru functionarea sanatoasa a creierului: aplica diluat pe toata zona capului – frunte, tample, in spatele urechilor, pe ceafa
?stari ocazionale minore de tristete, ingrijorari, coplesire: inhaleaza/difuzeaza sau aplica in zona inimii si pe talpile picioarelor
? disconfort ocazional minor la nivelul ochilor: aplica diluat o picatura in jurul ochilor, cu grija sa nu intre in ochi
? stari ocazionale cand iti este mai dificil sa adormi: pune 1 picatura sub limbă sau aplica diluat pe talpile picioarelor, difuzeaza la culcare impreuna cu ulei esential de Bergamot
? stari ocazionale minore de dezechilibru emotional: utilizeaza aromatic si topic
? suport pentru sanatatea parului: amesteca o picatura in doza de sampon cu care te speli pe moment si aplica pe scalp masand bine

PRECAUTII

‼️ Nu se foloseste la copii sub 6 ani, utilizeaza cu prudenta si diluat mai mult pentru copiii de 6 ani si peste. Evita folosirea lui pe timpul sarcinii. Se recomanda diluarea cu ulei purtator, mai ales pentru copii si pentru persoanele cu piele sensibila.
Se pastreaza la loc racoros, intunecos, departe de accesul facil al copiilor. Daca esti insarcinata, alaptezi sau esti sub supraveghere medicala, cere parerea medicului. Evita contactul cu ochii, urechea interna, interiorul nasului – daca patrunde accidental, dilueaza cu ulei vegetal.
#salvie #clarysage ??‍♂️?‍♀️??‼️
Sursele: Modern Essentials, doterra.com, The Essential Life, Emotions and essential oils