?Anemia?
În mod clasic, se defineşte ca fiind scăderea hemoglobinei şi a hematocritului sub valorile normale corespunzătoare vârstei şi sexului.
Hemoglobina este o proteină complexă (care conţine fier) ce reprezintă cea mai importantă componentă a globulelor roşii din sânge numite hematii sau eritrocite. Hematocritul reprezintă raportul dintre volumul hematiilor şi volumul plasmatic exprimat procentual.
Cea mai cunoscută, anemia feriprivă se caracterizează prin încărcarea redusă cu hemoglobină a hematiilor şi apare la persoanele care primesc prin alimentaţie cantităţi insuficiente de fier, la cele cu absorbţie defectuoasă de fier prin intestin, la cele la care consumul de fier este crescut (gravide, fete la pubertate etc.), precum şi în utilizarea defectuoasă a fierului (tumorile maligne şi infecţii).
Lise Bourbeau
Blocaj emoțional: În limbaj metafizic, sângele reprezintă bucuria, de a trăi. Persoana care suferă de anemie și-a pierdut bucuria de a trăi. Poate chiar să aibă o dificultate în a-și accepta venirea pe Pământ într-atât încât nu mai vrea să trăiască. Se lasă prea mult invadată de descurajare și nu mai are contact cu dorințele si nevoile sale. Simte că se stinge și moare.
Blocaj mental: Dacă suferi de anemie în prezent, va trebui să reiei contactul cu capacitatea ta de a-ți crea propria viață, fără să depinzi de alții. Să devii mai conștient de gândurile negative care te împiedică să aduci bucurie în viața ta. Să lași să iasă la suprafață copilul din tine, cel care vrea să se joace și să nu ia viața tot timpul în serios.
De asemenea, întreabă-te: De ce îți este teamă, pentru ce? Ce te determină să îți faci sânge rău?
Teama ca emoție trebuie folosită pentru a deveni conștienți de faptul că vrem să ne protejăm de ceva. Ne reamintește că, adevărata protecție este în noi înșine.
Tristețea trebuie folosită pentru a descoperi că, crezi că ai pierdut ceva sau îți este teamă că vei pierde ceva sau pe cineva. Te învață ce înseamnă detașarea de ceva sau de cineva.
Aceste emoții înseamnă că ai nevoie să te iubești pe tine. Să poți să fii responsabil de propria viață, acordându-ți dreptul de a trăi tot felul de experiențe pentru a reuși.
Conform NMG
Deprecierea de sine – faza activă – osul osteolizează şi avem Anemie, scade nivelul celulelor roşii şi albe.
Oboseală generată de anemie, ne protejăm oasele poroase. Fiecare os e acoperit de un periost foarterezistent. Menţine stabil un os foarte poros. S-ar putea rupe, dar nu se rupe atât de uşor ca în faza devindecare. În faza activă nu sunt dureri. Dacă se rezolvă conflictul, cu ajutorul bacteriilor osul se recalcifiază, periostul se întinde – provoacă dureri la oase.
În faza activă a unui conflict de devalorizare de sine, care este raportat de scheletul osos apar apar gauri in os, numite osteoplaste în medicina clasică. La sfârşitul perioadei de vindecare gaura se calcifică – la o secţiune se văd urmele ca nervurile de la o clădire – dop de calciu. Acele plusuri de calciu sunt considerate rele de catre medicina, că ar provoca osteoblaste.
În faza activă globulele roşii şi albe scad ca număr, odată sau pe rând. Avem anemie. În faza de vindecare măduva produce întâi globule albe – multe leucocite, apoi globule roşii câteva săptămâni mai târziu. Schimbarea acestui nivel al globulelor în sânge – conflict de depreciere a persoanei, în afară de cazul când există sângerare. În faza activă se contractă vasele, în faza de vindecare se dilată vasele – am brusc un volum de 8 ori mai mare în vasele de sânge, diluat cu ajutorul serului din jur. Medicina clasică ia 1 mm cub de sânge – în faza activă numără celulele şi dacă peste o oră îşi rezolvă conflictul, sângele e subţiat şi brusc se numără mai puţine celule. Asta este de fapt o PseudoAnemie. Are acelaşi număr de celule, numai că sângele e mai diluat. Cei mai mulți medici prescriu preparate de fier la astfel de valori de sânge, însă acel fier este anorganic, neasimilabil și în plus toxic. Fierul oricum nu are cum să lipsească din alimente, căci este practic în toate. În plus corpul face din alte elemente, fier, asa cum arata transmutatiile biologice descoperite de Dr. Loius Kervran. Dacă ar exista o lipsă de fier în alimente și ceilalți membrii din familia unui „anemic“ ar trebui să fie anemici. Însă nu este deloc așa.
Jacques Martel
Anemia are legătură cu o lipsă de bucurie, de forță și de profunzime a iubirii pe care o simt pentru mine și pentru ceilalți sau cu neîncrederea în capacitatea mea de a iubi cu adevărat, cu forță și cu determinare, cu o descurajare și un refuz al vieții sau cu impresia de a fi lipsit de valoare și a se opune iubirii, de unde provine devalorizarea propriei mele persoane. Mă devalorizez în aspectele care mă fac să trăiesc, mă poartă prin viață, mai ales speranța și aspirațiile mele… Am un sentiment profund că nu am fost iubit de familia mea… Viitorul este neclar, nesigur și periculos. Gândurile negative față de mine însumi îmi seacă energia. Este ca și cum nu aș putea integra realitatea fizică.
Afirmație: Accept să îmi trăiesc viața, în loc să o trăiesc pe a celorlalți. Îmi recunosc dorințele profunde.
?Uleiuri esențiale utile în anemie?:
Lemon, Black Pepper, Geranium, Thyme, Roman Chamomille, Zendocrine, Basil, Cinnamon, Helichrysum, DRR Prime
Masaj aromaterapeutic
2 picături de ulei de muşeţel german/roman
1 picătură de ulei de geraniu
2 picături de ulei de lămâie
diluate în 15 ml de ulei vegetal
sau
2 picături de ulei de piper negru
2 picături de ulei de muşeţel german/roman
1 picătură de ulei de lămâie
1 picătură de ulei de cimbru
diluate în 15 ml de ulei vegetal
Difuzor/Băi:
2 picături de ulei de piper negru
2 picături de ulei de muşeţel german/roman
2 picături de ulei de lămâie
Sau
2 picături de ulei de geraniu
2 picături de ulei de lămâie
2 picături de ulei de cimbru
De asemenea de avut in vedere suplimentele LLV Life Long Vitality Pack, mai multe despre acest produs AICI, baza sanatatii in doterra