Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial Palmarosa

➡️1. Sustine sănătatea pielii

‼️Uleiul esențial de palmarosa este un mare agent antibacterian și antiseptic pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczema, psoriazisul și fierberea.
‼️Ucide în mod eficient bacteriile care se îmbolnăvesc pe pielea ta, inhibând astfel formarea și răspândirea cosurilor, a punctelor negre și a firelor albe care pot inhiba un ten mai neted.
?Mai mult, este de natură citofilactică, ceea ce înseamnă că favorizează regenerarea celulelor și creșterea de noi țesuturi sub piele, contribuind astfel la vindecarea cicatricilor și a petelor întunecate obținute din aceste afecțiuni ale pielii și la repararea pagubelor aduse organismului prin îmbătrânire. De asemenea, ajută la întârzierea debutului îmbătrânirii și formării ridurilor, datorită proprietăților sale antioxidante.
?Cum se folosește: Aplicați 2-3 picături de ulei de palmarosa diluat cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de nucă de cocos și jojoba) pe o bilă de bumbac sau tampon și continuați să-l îndepărtați pe zonele afectate sau să faceți masaj pe față pentru a contracara semne de îmbătrânire.

➡️2. Împiedică formarea infecțiilor

Deoarece este un bactericid așa cum s-a stabilit mai sus, ajută, de asemenea, la inhibarea creșterii bacteriene, ucigându-le pe acestea pe orice răni, tăieturi, afecțiuni fungice și resturi:

‼️Dacă ați suferit un accident și ați suferit o vătămare, trebuie doar să aplicați ulei esențial de palmarosa pentru a preveni apariția complicațiilor și infecțiilor. Acest lucru ajută, în esență, la prevenirea rănilor septice sau la apariția tetanosului dacă vătămarea este făcută dintr-un obiect ascuțit și de fier.
Ca atare, promovează vindecarea rapidă și sigura a rănilor externe, infecții fungice și tăieturi și ajută la vindecarea eventualelor cicatrici care vor rezulta.
Nu numai că, uleiul esențial de palmarosa vă ajută să vă protejați organele și sistemele interne împotriva dezvoltării infecțiilor și virusurilor, poate vindeca infecțiile bacteriene interne precum colita și cele care se găsesc în colon, stomac, vezică urinară, rinichi, uretră și tractul urinar.
Acest lucru se datorează posibilitatii de aparitie a sepsis (sever – disfuncții ale unui sistem sau organ: coagulopatie, acidoză, hipotensiune arterială, oligurie, encefalopatie , sau doar prezența unui focar infecțios decelabil clinic) în aceste organe interne vitale și dacă este lăsat netratat, poate duce la dureri acute, cu crampe și convulsii.
Prin urmare, este imperativ ca aceste organe să fie păstrate libere de infecții și uleiul de palmarosa ajută la realizarea acestui lucru prin inhibarea creșterii bacteriene din interior.
De fapt, un studiu din 2009 publicat în Indian Journal of Pharmaceutical Sciences a scos la iveală modul în care uleiul de palmarosa a prezentat cea mai mare activitate inhibitoare împotriva diverselor tulpini bacteriene, cum ar fi bacteriile gram pozitive și gram negative, din celelalte uleiuri esențiale care au fost testate, cum ar fi primrose, lavender si tuberose oils. Un alt studiu realizat în 1996 la Centrul Regional de Cercetări Medicale din India a constatat că uleiul esențial de palmarosa a inhibat de fapt creșterea și răspândirea a 21 de tipuri diferite de bacterii!

?Ca atare, uleiul esențial de palmarosa este un puternic agent antibacterian, antibiotic și antiseptic, utilizat pentru tratarea rănilor la exterior și prevenirea creșterii bacteriene, precum și a virusului în interior.
Prin urmare, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la menținerea corpului sănătos!
Cum se folosește: Pentru a trata infecțiile cutanate extern, aplicați 2-3 picături de ulei de palmarosa și diluați-l cu un ulei purtător. Continuați să-l frecați ușor pe zonele afectate până când pielea se vindecă și cicatricile se estompează.
? Pentru a scăpa de infecțiile fungice, puteți încerca să amestecați 6 picături de palmarosa, 3 picături de lemongrass, 3 picături de patchiuli și 2 picături de uleiuri esențiale de arbore de ceai și foloseste acest amestec într-o cadă cu apă caldă pentru a rezolva infectia fungica
‼️Pentru a preveni infecțiile gastro-intestinale și alte tipuri de infecții din interior, puteți adăuga aproximativ 2-3 picături de ulei pentru a face inhalatii și să respirați ușor și lent.

➡️3. Ajută la scaderea febrei

‼️Uleiul esențial de palmarosa ajută eficient la ameliorarea febrei, servind astfel ca un remediu alternativ, o alternativă naturală, la diferitele medicamente prescrise si vandute in farmacii!
În plus, împreună cu proprietățile sale antivirale și antibacteriene, ajută cu siguranță să omoare virusurile și bacteriile care provoacă astfel de febră în primul rând. Astfel, calmează toate sistemele corporale și ajută la ameliorarea starii febrile .
?Cum să-l utilizați: puteți pune 2-3 picături de ulei într-un difuzor sau vaporizator și puteți continua să respirați ușor. În mod alternativ, puteți adăuga, de asemenea, aproximativ 5-6 picături de ulei in sare Epson, într-o cadă cu apă caldă, in care sa va relaxati cateva minute. Acesta va ajuta la inducerea transpirației, ceea ce reduce astfel temperatura corpului nostru și ajută la ameliorarea starii febrile.

➡️4. Amplifica procesul de digestie

‼️Uleiul de palmarosa este, de asemenea, un agent eficient pentru a vă ajuta procesele digestive. Este capabil să faciliteze secreția ușoară și corectă a enzimelor digestive și a bilei, promovând astfel digestia și descompunerea corectă a alimentelor.
De asemenea, stimulează absorbția nutrienților din alimente în fluxul sanguin, permițându-i să călătorească în diferite părți ale corpului în mod eficient și rapid. Ca atare, acest lucru previne o serie întreagă de probleme, cum ar fi indigestia, refluxul acid, constipația, diareea și multe altele, deoarece sprijină sănătatea sistemului digestiv.
Cum să-l folosești: diluându-l cu un ulei purtător într-un raport 1: 1, pur și simplu masează uleiul de palmarosa diluat pe zonele tale abdominale.

➡️5. Oferă suport mental și emoțional

‼️Uleiul esențial de palmarosa este excelent și pentru tratamentele cu aromaterapie, deoarece este capabil să lupte împotriva depresiei, a sentimentelor de îndoială de sine și a stimei de sine scăzute pentru a-ți ridica starea emoționala! De asemenea, servește pentru întinerirea mentală și revitalizarea simțurilor tale mentale, deoarece atenuează oboseala, tensiunea, stresul și anxietatea pentru a oferi claritate mentală și pentru a-ți reîmprospăta mintea.

?Mod de utilizare: Pur și simplu difuzați uleiul de palmarosa într-un difuzor sau vaporizator și lăsați fluturașii aromatici, trandafirii, să vă învețe în timp ce respirați bunătatea. Puteți adăuga, de asemenea, ulei de lavandă în difuzor. În mod alternativ, puteți adăuga aproximativ 4-5 picături de ulei de palmarosa într-o cadă cu apă caldă de baie, pentru a vă relaxa și a vă liniști nervii tensionați.

?Măsuri de siguranță:

Conform unui studiu din 2014 realizat de Toxicologie alimentară și chimică, s-a constatat că uleiul esențial de palmarosa este considerat sigur pentru consumul uman in concentrații scăzute, deoarece nu este toxic.
Atunci când îl aplicați topic, asigurați-vă că diluați uleiul cu un ulei purtător la alegere (cum ar fi ulei de nucă de cocos, jojoba sau migdale) într-un raport 1: 1 și efectuați mai întâi un test de piele pentru a afla dacă există reacții alergice sau sensibile.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, este întotdeauna înțelept să consultați mai întâi medicul înainte de a utiliza uleiuri esențiale ca formă de tratament.
References:
M. H. Lodhia, K. R. Bhatt, V. S. Thaker, “Antibacterial Activity of Essential Oils from Palmarosa, Evening Primrose, Lavender and Tuberose”, Indian Journal of Pharmaceutical Sciences (2009); 71(2)
Pattnaik S, Subramanyam VR, Kole C, “Antibacterial and antifungal activity of ten essential oils in vitro”, PubMed (1996); 86(349)
Sinha S, et al., “Evaluation of toxicity of essential oils palmarosa, citronella, lemongrass and vetiver in human lymphocytes”, Food and Chemical Toxicology (2014)