?Uleiurile terapeutice #doTERRA sunt printre cele mai sigure, mai pure si mai eficiente uleiuri esentiale disponibile in prezent. Ele sunt foarte eficiente la nivel fizic si emotional, ajuta organismul sa elimine toxinele si sa stimuleze sistemul imunitar, astfel incat puterile de auto-vindecare sa fie activate.

Acestea sunt create de Natura si extrase sub supravegherea unor experti care nu incearca sa imbunatateasca un produs al Naturii, deja perfect.

➡️Efectele lor asupra sanatatii nu sunt rezultatul auto-sugestiei, efectului placebo, ci de actiune terapeutica asa cum arata cercetari stiintifice solide si numeroase experimente.

➡️Uleiurile esentiale doTERRA contin compusi aromatici puri, naturali, extrasi cu grija din plante. Acestea nu contin solventi care sa le reduca eficacitatea si nu sunt contaminate cu pesticide si alte reziduuri chimice. doTERRA colaboreaza indeaproape cu o retea globala de chimisti, botanisti si agrigultori pentru a selecta speciile potrivite de plante care se dezvolta intr-un mediu ideal si sunt recoltate cu atentie la momentul potrivit.

➡️Compusii aromatici ai plantelor sunt apoi extrasi de catre distilatori experimentati si supusi unor analize chimice pentru a asigura puritatea si compozitia.

➡️Aflati mai multe despre originea, cultivarea, aprovizionarea si productia de uleiuri si despre consiliul consultativ stiintific al doTERRA ➡️➡️➡️ 

?Puritatea si valoarea terapeutica ale unui ulei esential sunt determinate, printre altele, de componentele chimice ale acestuia.

?Aceste componente sunt supuse unei serii de variabile: partile plantei din care se obtine uleiul, starea solului si metoda de fertilizare (biologica sau chimica), regiunea geografica, climatul, altitudinea, timpul de recoltare, metoda si procesul de extractie.

?De exemplu, cimbru (Thymus vulgaris) produce componente chimice diferite in functie de conditiile de crestere, clima si altitudine. Un continut ridicat de timol depinde de sezonul in care este distilat. Distilarea toamna tarzie are ca rezultat nivele mai ridicate de carvocrol, care fac uleiul mai iritant pentru piele. Cu toate acestea, reprezinta doar jumatate din formula. Puritatea joaca, de asemenea, un rol foarte important.

doTERRA pune la dispozitia utilizatorilor buletinul de analiza al fiecarui lot de ulei.

?Cum verific buletinul de analiza al uleiului esential?

➡️Trebuie doar sa introduceti numarul lotului inscris pe sticluta uleiului vostru pe site-ul 

si apoi puteti viziona intregul buletin de analize.

?Datorita puritatii si concentratiei lor, au proprietati medicinale si reprezinta una dintre formele cele mai eficiente din medicina naturala.

?Uleiurile esentiale terapeutice sunt extracte foarte concentrate, care sunt de pana la 70 de ori mai puternice decat plantele uscate, datorita carora ele sunt foarte potente, efectul lor putand fi resimtit in cateva minute.
In sticluta cu ulei esential doTERRA gasiti 100% ulei esential pur si natural!

?Cum pot fi alterate calitatea si puritatea unui ulei esential?
Daca un ulei esential contine solventi sau alte elemente sintetice care dilueaza uleiul din dorinta de a obtine o cantitate mai mare, acestea modifica puritatea. Acest lucru, de asemenea, modifica in mod natural proprietatile terapeutice ale uleiului.

?Mai mult decat atat, deoarece marea majoritate a uleiurilor extrase sunt folosite in parfumerie, aceste uleiuri sunt achizitionate exclusiv pentru proprietatile lor de a parfuma.

?Presiunea si temperatura ridicate inutil din timpul distilarii, prelucrarea rapida si utilizarea solventilor chimici, deseori caracterizeaza procesul de extractie, astfel incat mai mult ulei sa poata fi obtinut intr-un timp cat mai scurt. Prin aceste procedee se altereaza calitatea uleiului esential obtinut.

?Aceste uleiuri pot mirosi bine si pot avea si un pret mai scazut, insa nu ofera beneficiile terapeutice dorite. Din contra, folosite in scop terapeutic, pot aduce reactii nedorite asupra sănătății. Producerea unui ulei esential pur 100% poate fi foarte costisitoare, deoarece de multe ori, pentru a extrage un litru de ulei esential sunt necesare sute sau chiar mii de kilograme de material vegetal.

?Cine este Doterra?

➡️Fondata in 2008 in Utah, U.S.A., a devenit lider mondial in domeniul uleiurilor esentiale, cu peste doua milioane de distribuitori independenti de produse in peste 50 de piete.

➡️Anul acesta sarbatorit aniversarea a 11 ani cu primirea mai multor premii, printre care Verified Market Leadership Award in the Global Aromatherapy and Essential Oils Market, Forbes America Best Midsize Employers pentru cel mai bun antreprenor mijlociu la nivel mondial pentru al treilea an consecutiv.

➡️doTERRA este derivat din latina care inseamna darul pamantului

➡️Succesul se datoreaza:
➡️fidelitate absoluta fata de principiile si valorile care au inspirat infiintarea ei;
➡️experienta bogata a fondatorilor sai;
➡️un sistem unic, foarte eficient de marketing care ii motiveaza pe consultantii independenti Wellness Advocates, sa invite clientii potentiali sa incerce ei insisi uleiurile esentiale (peste 60% dintre noii utilizatori de uleiuri vor continua sa le foloseasca in mod regulat dupa trei ani).
➡️Prima gama de uleiuri esentiale doTERRA a inclus 25 de uleiuri unice si 10 blenduri. A fost lansat pe 25 aprilie 2008. Ulterior, doTERRA a adaugat alte uleiuri simple, blenduri si produse pentru un stil de viata mai sanatos.

?Modelul Co-Impact Sourcing

➡️Pe langa faptul ca doTERRA se angajeaza sa furnizeze pe piata cele mai sigure, mai pure, naturale si mai puternice uleiuri esentiale, de asemenea, asigura un tratament etic si echitabil al agricultorilor, al recoltelor si al distilatorilor care produc aceste uleiuri esentiale
➡️In esenta, doTERRA lucreaza cu fermieri din intreaga lume, inclusiv din Australia, de unde provine arborele de ceai si eucalipt.

➡️Ei lucreaza cu fermierii pentru a dezvolta cooperative si intreprinde o multime de cercetari pentru a gasi locul de unde sa obtina cele mai bune surse de ulei, astfel incat sa aiba cea mai mare valoare terapeutica posibila, cu raportul corect dintre constituentii chimici

?Sunt organice?

➡️Unele da, dar doTerra a ales sa nu le eticheteze pe cele care au fost certificate din dorinta de a nu discrimina pe cei care nu au platit pentru certificare. Da, despre asta e vorba … nu oricine poate obtine certificarea AFFORD.

➡️Certificarea ecologica este o actiune foarte costisitoare si dificila, in special pentru cei din tarile in curs de dezvoltare unde certificarea poate costa mai mult decat salariul pe un an.

➡️Agricultorii din Guatemala pur si simplu nu isi pot permite sa plateasca pentru obtinerea certificarii, in ciuda faptului ca respeca toate practicile necesare care fac un produs considerat organic.

➡️Au decis sa ofere tuturor agricultorilor o oportunitate echitabila si egala de a crea un venit. Standardul de calitate al doTERRA pentru uleiurile esentiale, certificatul CPTG Pure Therapeutic Degree® depaseste standardele industriale.

➡️Deoarece certificarea ecologica variaza de la tara la tara, de la regiune la regiune, iar in SUA, de la stat la stat, in prezent nu este posibila achizitionarea tuturor uleiurilor in stare organica certificata. Standardul de testare CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® cere ca extractul sa nu contina elemente straine, ceea ce reprezinta unul dintre principalele motive pentru care se cauta produse botanice organice si se testeaza anumiti compusi la anumite niveluri, astfel incat uleiurile sa respecte criteriile de performanta pentru fiecare lot de ulei.

➡️Ei testeaza uleiurile in 7 moduri diferite pentru a se asigura ca sunt curate si sigure pentru utilizarea terapeutica. Chiar daca uleiurile esentiale doTERRA nu sunt certificate organic, puteti fi siguri ca acestea sunt cel putin la fel de bune precum cele organice.

➡️Daca un ulei nu trece testul, in special pentru pesticide, nu exista nici un proces secundar pentru eliminarea pesticidelor sau a elementelor straine. In afara de extractia atenta a uleiurilor din materialul vegetal, nu exista alta prelucrare.

Acestea sunt extracte aromatice, nimic nu a fost adaugat si nimic nu a fost indepartat . Uleiurile respinse sunt transmise industriei de parfumuri.

Aveți mai jos harta care arata unde se cultiva plantele pentru extragerea uleiurilor esențiale.

Hai acum sa ne gândim logic!
Vreți produse certificate, mergeți în mall-uri și cumpărați de acolo produse certificate. Cumpărați de acolo fructe și legume tratate și umflate.
Ale țăranilor care nu își permit acea “certificare” stau și li se strica în curte… Deși sunt cele mai curate și bune și căutate de către cei inteligenți.
Doterra lucrează cu astfel de țărani care au ce e mai bun și uleiurile lor sunt testate din toate punctele de vedere.
Uitați din nou studiul realizat anul acesta de către o companie neutra pe uleiurile esentiale ale celor mai renumite companii.

Doterra 100 % uleiuri pure.