Descriere

Eucalipții sunt arbori înalți, veșnic verzi, care cresc până la 15 metri înălțime și sunt uneori numiți „arbori de gumă”. Principalele componente chimice ale speciei Eucalyptus radiata, Uleiul Esential de eucalipt, Eucalyptus de la doTERRA sunt eucaliptolul și alfa-terpineolul, care îl fac ideal pentru utilizarea la un masaj relaxant. Uleiul de Eucalipt de la doTERRA favorizează relaxarea și calmează stările tensionate. De asemenea, are proprietăți care pot fi benefice pentru piele.

Utilizări pentru probleme fizice

 • Adaugă o picătură la crema hidratantă preferată și aplic-o pe piele cu mișcări circulare.
 • Adaugă o picătură pe un tampon de vată și pune-l în încălțăminte, sertare cu îmbrăcăminte sau alte locuri în care se pot forma mirosuri neplăcute.
 • Amestecă-l cu Lămâie și Mentă, pentru un parfum revigorant.

Indicații de utilizare

Difuzare:pune trei-patru picături în difuzorul ales.

Uz extern:pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Beneficii primare ale Uleiului Esenstial de Eucalipt doTERRA

 • Favorizează relaxarea.
 • Limpezește mintea și calmează
 • Uleiul starii de bine

  Aroma medicinala a plantei Eucalipt are un efect puternic asupra corpului fizic si asupra emotiilor. Uleiul de Eucalipt de la doterra, sustine sufletul care se confrunta in mod constant cu starile de rau. Persoanele care au aceste stari, in mod normal, se fac bine pentru un sezon doua dupa care iarasi revin la problemele respiratorii , probleme cu sinusurile si sistemul respirator.

  Uleiul Esential de Eucalipt , abordeaza problemele emotionale si spirituale a nevoii profunde de a fi bolnav. Astfel de probleme sunt generate de ganduri precum ar fi “Nu merit sa fiu sanatos” “Sunt o persoana bolnavicioasa” sau “Singura modalitate de a obtine o pauza din viata cotidiana este sa ma imbolnavesc”. Eucaliptul ofera curaj pentru a renunta la atasamentele de boala si incurajeaza persoanele sa isi asume responsabilitatea pentru sanatatea lor si sa revendice integritatea personala pentru a se vindeca emotional si fizic.

  ?Ajuta la ameliorarea emotiilor negative: atasament fata de boala, disperare, dorinta de a scapa de responsabilitati, neputinta.
  ?Sustine emotiile pozitive: curaj, eliberare, responsabilitate.
  ?Uleiuri de insotire: Air, Fennel, Lime, Patchouli, Spikenard.
  ?Sugestii de utilizare:
  Aromatic: mirosit din sticluta, difuzat, inhalat din palme.
  Topic: Diluati si aplicati 2-4 picaturi pe proiectia plamanilor, piept si gat

Descriere aromatică

Camforaceu, aerisit

Metodă de extragere

Distilare cu aburi

Partea plantei

Frunză

Constituenți principali

Eucaliptol, alfa-terpineol

Precauții

Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.