Lavender (Lavanda)

Lavandula angustifolia

Uleiul esential lavender a fost prețuit mult timp datorită aromei sale inconfundabile și datorită multitudinii de modalități în care sprijină sănătatea și starea de bine în general. Este folosit pe scară largă și acceptat datorită calităților sale de calmare și relaxare. În plus, datorită versatilității și proprietăților de calmare, uleiul esential lavender este considerat un ulei principal, ceva de care ai nevoie întotdeauna.

Uleiul esential lavender este distilat cu abur din florile plantei Lavandula angustifolia, producând un ulei cu un parfum distinctiv pudrat, floral, ușor și bogat în constituenți chimici de linalool și acetat de linalyl.

Uleiul esential de Lavanda a fost folosit și prețuit timp de secole, datorită parfumului său inconfundabil și a multitudinii de modalități în care sprijină sănătatea și starea de bine generală. În antichitate, egiptenii și romanii foloseau ulieul esential de lavandă pentru mumificare, baie, relaxare, gătit și ca parfum.

Abilitatea sa de a calma și a relaxa atât mintea și trupul continuă să fie calitatea cea mai ușor de observat a uleiului esential lavender. Uleiul esential Lavender este folosit frecvent pentru a calma iritațiile ocazionale ale pielii și a ajuta la refacerea rapidă a pielii. Aplicarea uleiuliu esntial lavender pe ceafă și tâmple ajută la ușurarea tensiunii musculare. Inhalarea uleiului esential lavender susține relaxarea și un somn de noapte odihnitor, făcându-l să fie ideal pentru a fi difuzat la culcare sau în orice moment nivelul tensiunii este ridicat.

Beneficii principale ale uleiului lavender

 • Folosit pe scară largă pentru calitățile sale calmante și relaxante
 • Calmează iritațiile ocazionale ale pielii
 • Ajută la refacerea rapidă a pielii
 • Ușurează tensiunea musculară

Utilizări ale uleiului lavender

 • Adaugă câteva picături de ulei esntial de lavanda  (Lavender)pe perne, cearceafuri sau pe tălpi, pentru un somn de noapte odihnitor.
 • Ține la îndemână o sticlă de ulei esential de lavanda, Lavender de la doTerra pentru acele momente ocazionale în care ai nevoie pentru a calma iritațiile pielii și pentru a ajuta pielea să se refacă rapid.
 • Împrospătează-ți dulapul de haine, salteaua, mașina sau aerul, combinând uleiul esential de lavanda Lavender de la doTerra cu apă, într-o sticlă cu pulverizator.
 • Adaugă în apa din cadă pentru a înăbuși stresul sau aplică pe tâmple și pe ceafă pentru ușurarea tensiunii musculare.
 • Folosește-l la gătit, pentru a înmuia savorile citrice, și adaugă o aromă deosebită marinărilor, bunătăților la cuptor și deserturilor.

Mod de folosire

Uleiul esential de lavanda  Lavender de la doTerra, este creat pentru uz local, aromatic și în regimul alimentar. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzor.
 • Uz intern: 2-4 picături.

Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție. A se folosi cu precauție la bebelușii și persoanele cu reflux.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Cumpără doTERRA din mgazinul online de AICI.

Cumpără doTERRA la preţ de membru (25% reducere) prin crearea unui cont cu un click AICI(detinerea unui cont in doterra , nu te implica la comenzi lunare!)

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”, “Modern Essential”, “Essential Life”.